Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RÖD GRYNING

från vilda vänstern

till den verkliga kampen

numera gäller det liv och död

maos lilla röda bok

har naggats i kanten

men över golgata

är gryningen röd

från tuffa teser

som tuggats och ältats

från teori

och från skrivbordsprodukt

till öknens hetta

där pilgrimer tältar

vid sin oas

av hugsvalelsens frukt

leo trotskij

fick hackan i skallen

fast han gömt sig

hittades han

Jesus gick

frivilligt till korset

blev för vår skull

en smärtornas man

Jesu blod är värdebeständigt

och kan aldrig

förlora sin kraft

om ditt hjärta

är mörkt och eländigt

får du frid

som du aldrig haft

LARZ GUSTAFSSON

081216




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-16 11:35



Bookmark and Share


  mare VIP
Helt fantastisk underbar !! Applåder i massor.....
2008-12-17

  Eva Langrath VIP
Det får vi vila i när kampen blir svår.

Eva
2008-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP