Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nära ett nytt års gryning


En stjärnstoft trollar sig in
genom gardinens dyning
och pudrar min vita decemberhud
med nya löften.

Det finns ju en korrespondens
mellan hur du rör mig
och världen visar sig

så genom livet drar
en kometåder växt djupt inom
en ström utav fyrverkeri

tills gråkrångliga vilseväsen
som blåst på sandslotts sköra
stryks bort.

Av alla de liv jag jag levt
är det här plötsligt det enda.




Fri vers av Cadena
Läst 373 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-12-31 18:44



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en löftesrik och eftertänksam poesi ! god fortsättning !
2009-01-03

  Sladjana Zubcevic
"Av alla de liv jag jag levt
är det här plötsligt det enda"
Vackert skrivet!
2009-01-02

    ej medlem längre
Mycket fin text!
2009-01-01

    ej medlem längre
Detta är det vackraste jag läst på ett tag nu.
"Det finns ju en korrespondens ... " känns fyllt av mening.
2008-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena