Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Afton i fjällen - 13 juni 1991


Den här floden går mot norr
    mot isens rike
och köldens - Nifelheim.


Här har bläsänder bon
    och grönbenor -
en röd groda såg jag  -
från berget faller block.

När bergväggen lyser upp
    i kvällssolen
färgas den sakralt bleklila.
Sydöstan sjunger aftonhymn.

    
Från någonstans uppströms
    ropar grönbenan

Forsens och vindens borduner
    brusar i kapp

Det är afton i fjällen

           
            




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-20 20:54



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Du målar så vackra bilder med dina ord! Jag ramar in och hänger dem att påminna om ljusare tider.
2008-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP