Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror jag inte jag är ledsen nu ... jodå.


Det är kväll nu och jag ser det skymmer

Dagarna så långa är
i livet inget händer
och minnet från igår
är redan glömt och
svunnet.


Så lång den väg jag måste gå
för att minnas något gott
ty jag mäter inte tid med
annat mått
än min tanke på vad jag
gett och fått
och i min hand finns inget
kvar.


Nu krymper tiden och
minnen bleknar
min hand så tveksamt
jag drar tillbaks
så väl jag ville men inte
gjorde
det jag behövde men
inte tog.


Det är sent nu och tiden går
i väntan livet aldrig står.




Övriga genrer av Vildand VIP
Läst 714 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-21 20:33



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus VIP
Berörande! Tycker om båda "mellanverserna", det som de innehåller. Känner med diktjaget speciellt i raderna

"min hand så tveksamt
jag drar tillbaks
så väl jag ville men inte
gjorde
det jag behövde men
inte tog." Tack!
2011-04-08

  Trädflickan
Jättefint rimmat. Den här texten känns sååå vemodig, kanske för att jag känner igen mig.

"och i min hand finns inget
kvar."

Dessa rader tar jag till mig.


Jag bokmärker, tycker om den här sorgsna dikten.
2008-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real