Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIKTER

dikter om nederlag
och om att vara svag
om att trots svagheten
förnimma himmelens välbehag
dikter från strand och buss
smekande hand och puss
becksvarta mardrömmar
med hälsningar från incubus
vild sak och gloria
nutid, historia
den höjda knivens blad
som blixtrade på moria
ser mig omkring igen
här kommer framtiden
att inte veta något om den
är själva tjusningen

dikter om missanpassningen
om hur man kan hantera den
dikter om existensberättigade
vandringsmän
dikter om liv och död
eller choklad och bröd
dikter om fattigdom
trots mamons sköna överflöd
om det förbjudnas spel
och om en arvedel
dikter som hoppet som jag har
som aldrig kan slå fel

LARZ GUSTAFSSON
080531




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-22 18:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP