Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
<strong>Tillägnad min gamle vän och mitt gamla bands, Bizex-B originaltrummis, Jacob Gordin.</strong>


PUNK FYRTIO PLUS

 


som om vindar
från barndomens badstrand
svepte in längs gavleån
när jag stannat upp på rådmansbron
med hjärtat långt härifrån
jag kvitterar ut lite sommar
det finns ändå en hel del kvar
trotsar barnaårens förmaning
om att den som spar han har
vindar leker
jag leker med dem
fast min omgivning stressar fram
den som väljer vindens vägar
samlar aldrig nånsin damm

flipperhjälten
gamle vän
du är en levande legend
du tar nya tag igen
fast du blev sårad
blåst och bränd
du var fjorton år på tempo
och ditt hår var färgat grönt
att du lever är ett under
att du överlevt känns skönt

nya dagar för oss båda
nåd för framtida beslut
om min Högre Makt får råda
Han vi talat om förut
gamle vän från barrikader
vi har sett en del vi två
men nu tystnar det i staden
som det sällan gjorde då...

LARZ GUSTAFSSON
080522




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-24 08:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP