Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


BARBAROSSA

för en gångs skull
så saknar jag ord
eller kanske finns de där
som en härjande hord
som har stoppats i tid
innan den hunnit krossa
själva huvudstaden
som det var med barbarossa...

det finns hunner
som de brunner
släpper fram i litteratur
som kan kallas ekivok
men säkert skrevs
med bravur
det finns
fagra formuleringar
och heta penseldrag
eller träffsäkra fraseringar
som en låttext av dag vag
modet sviker mig igen
och kanske är det lika bra
för ett simpelt kräk som jag
är nog ingenting att ha
allt frös ned i vinterkylan
några mil ifrån moskva

LARZ GUSTAFSSON

15/5 2008





Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-26 08:57



Bookmark and Share


  kath
något nedfruset kan tänkas att tina ... och veckla ut sig igen för att sträcka sina armar mot ljuset och värmen igen .. tyckte att "allt frös ned i vinterkylan
några mil ifrån moskva" var mycket talande och skapade öppningar mot den stora världens skeende som vi alla är del av .... snyggt ...
2008-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP