Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ditt svek var svart,
mina tårar blå

och vilken färg är julen då?

(förlåt för att ni inte förstår,
kan vara svårt att sätta ord på en känsla .)



Solstickepojken ler när jag slår eld på tändstickan för att tända det sista ljuset i adventljusstak

Julaftonsmorgon,
frosten pryder fönsterbecket utanför
och småfåglarna hoppar kvickt hit och dit
bland den där snön som inte fanns.
Sagor om lyckliga slut
finns inte alltid i verkligheten.
Glädjen som egentligen inte existerade
strömmade genom huset
och barnen sprang runtruntrunt,
skrattandes
och
lekandes.
Värmen pulserade i julaftonens ådror,
såsom den gjorde i våra ådror.
Hit-dit-hit-dit,
engefär som hjärtslag.
Dumburken står på som bakgrundsljus,
kalle anka springer som galen runtruntrunt
efter sina fåglar där inne.
Och musse pigg släpade på en julgran
tillsammans med pluto.
Baloo skrattade högljutt
gemensamt med den lilla pojken,
mogli, tror jag bestämt han heter.
Och den där lilla syrsan
gick runt med en käpp och spred julstämmning.
Och jag satt tyst och såg på.
Snurra jorden
åt mig,
så är du ganska snäll.
Då kanske den snurrar ikapp med mig,
allt var bara ett enda virrvarr

av färger.

Julen kan vara äkta,
men julklappar och låtsatsleenden
kan jag vara utan.
Håll mig hårt,
snön
(som egentligen inte fanns)
log och visade oskuld,
med sin vita färg.
Julklappar med stora röda snören
(eller var det band?)
var bara en lögn.


För jesus kan göra vin

av ramlösa 
 

 

 

.




Fri vers av sundance-kid
Läst 378 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-26 15:11



Bookmark and Share


    Issand.
väldigt fin text, du kan ju skriva!
beskrivningen av alla program på den där julsaken kanske inte var nödvändiga, men resten har mycket känsla i sig och jag antar att det var det som var meningen, så, väldigt snyggt!


"snurra jorden
åt mig,
så är du ganska snäll."

det var något underbart ironiskt med det! :)
2008-12-26

  Gronia
Visst kan det vara svårt att sätta ord på en känsla, å andra sidan är känslan hos varje läsare individuell, och texter som lämnar det öppet för egna tolkningar är ibland mer spännande att läsa, som denna. Mycket bra skrivet, känslan känner jag igen!
2008-12-26
  > Nästa text
< Föregående

sundance-kid