Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om konstens skapande, det gäller både dikt och bildkonsten.


Skapandet...

Vill för er som läser detta citera Harry Martinsson:
"Dikten är som drömmen. kanske kan det formuleras såhär: dikten är endast till hälften människoskapad. Därutöver har dikten ett eget liv-kunskapen som den utvinner ur sig själv, ur sin egen logik, sin egen verklighet-bortom analysen. liksom mimans uppfinnare blir sin uppfinnares tjänare, står poeten i tjänst hos dikten. han är bara till hälften sin poesis upphovsman. Den andra hälften av dikten är ett meddelande till honom ur det okända - ur det okända i texten. Detta citat skulle lika kunna gälla för en bildkonstnär, vi byter bara ord."
Nu låter detta kanske väldigt flummit för en del av er...men låt det sjunka in och fundera ett tag. Så förstår ni kanske vad han menar.
Harry M var ju en gigant i vår poesis historia...


Läste detta ur en folder från konstnären Roy Friberg, och Peter Tillberg. konsthallen i Hishult. som jag besökte för sisådär två år sedan.
Ligger inte så långt från Laholm, vars fåtal restauranger man ska akta sig för på sommaren...(går nämligen ut och äter en del och besöket där var något av det sämsta jag någonsin upplevt på en restaurang...blääää).




Övriga genrer av ~Leonardo~
Läst 314 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-27 12:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

~Leonardo~
~Leonardo~