Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÅTRÅVÄRD

åtråvärd
vem vill väl inte vara
åtråvärd?
uppskattad
för ingen man vill väl bli
utskrattad
uppskattad
det handlar om hur man blir
uppfattad
utmattad
jag kan ta i tills jag blir
utmattad

det finns inget
jag kan göra
det finns inget
jag kan vara
jag kan skära
av ett öra
styggare kan
ingen vara
men en sara
är en sara
och en snara
är en snara
jag har sett det
underbara
frågar du kan
jag förklara

åtråvärd
istället för att vara
avskyvärd
omfattad
av ivrig omsorg
jag har avfattat
en dikt om min sorg
men den avmattas
när jag får ynnesten
att uppskattas

det finns inget
jag kan visa
ingenting jag
kan berätta
ingenting jag
kan bevisa
tolka eller
översätta
för att jag ska
kunna mäta
mig med
jet setet
i bräschen
därför är jag
och förblir jag
den beklagliga
fadäsen

LARZ GUSTAFSSON 19/5 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-28 09:37



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
En sorglig ordlek...och visst handlar mycket om hur man blir uppfattad...
2008-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP