Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LA BELLE EPOQUE

romantikern kom med en ros och han sa:
"den får tala sitt eget språk"
en röd ros kan aldrig bli omodern
dess arom känns i varje epok
han hade en dikt som han skrev just i natt
han var sömnlös men styrkt ändå
den läser han för hennes skönhets skull
den därinne och den utanpå

om stil blir honnörsord ser jag inget ont
i att man kultiverar den
vi lär oss så lite av år som gått
av en tid av galanta män
då damer behandlades med en respekt
vi nu sällan ser röken av
så filmerna får väl förmedla en fläkt
av den tid som har nått sin grav

LARZ GUSTAFSSON 12/6 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-28 09:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP