Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlatröst


medan sommaren ligger kvar
över ängens doftande mull
låser jag upp min själ mitt sinne
för klöver och blåklockors skull

jag har vandrat så länge bedrövad
i förlamande ovisshet
har gråtit och sörjt och gråtit igen
över död över hopplöshet

nu kan jag bygga en framtid i ro
på drömmar och himlatro
i Guds eget evangelium här
mitt bland smultronen står hans bro


jubel och fröjd i sommarens fägring
jag nynnar en visa och formar en dikt
trygg i mig själv med ömhet för livet
för solsken och fåglar i nuet så rikt

för livet som blommar i full passion
för sorgen som tog alla krafter i fjol
vill jag dikta om glädje och vildkaprifol
om hjärtansfröjd humle och skogsviol





Fri vers av Eline.P
Läst 994 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-12-30 19:49



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna
Vackert livsbejakande
2011-12-21

  helenita VIP
Jättevackert!
Bokmärke
Applåder

skulle kunna bli en ny sommarfavorit-visa

"låser jag upp min själ mitt sinne
för klöver och blåklockors skull"
2010-11-28

  Bibbi VIP
Stark
2010-06-16

  aol
underbart starkt om sorg smärta
2010-04-02

  Fånga dagen
Vackert om sommarens färger och värme
mvh ak
2009-02-28

    Bodil Sandberg
Heeeeeeeeeeeeeeeej där kära poetissa..hoppas allt är väl i din vrå av världen..underbart att se att du skriver igen..den här är så underbart fin ..bland det finaste jag läst..applåderar varmt och sparar..pussokram
2009-02-28

    snöö
Denna dikt om sorgen och smärtan så hoppfull mot framtiden. Den berör mig, och att du dessutom rimmar som jag tycker om gör den ännu bättre.
2009-01-31

    Maria Malm
En vacker titel, kunde ej vara mer passande till denna dikt.
2009-01-05

  Berit Robin Lagerholm VIP
Vacker sorgsen och tröstrik.
2008-12-31

  Jaramald
Skön och befriande text.
"bygga en framtid i ro på drömmar och himlatro"
det låter helt fantastiskt!
Önskar dig allt gott på denna plats!
2008-12-31

  Rachel Roth
texten infriar
vad titeln säger

vilket inte är lite

vackert och trösterikt!
2008-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P