Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glaciärblå dofter

 

 

Mystiken porlar genom klingande isflak

glaciärblått issilver ristar mönster

skira iskristaller sprider renhet genom

kristallvita snöstjärnor

 

Snöstjärnornas elegans pryder fönsterrutor

lämnar spetsmönster för rummets

hemtrevnad

 

Istappsvita spiror bildar skarpa konturer

mot öppet vatten

isdroppar fryser till stela skulpturer

Vassa faller de till marken

smälter i vintersolens dova värme.

 

Klingande isskivor fördjupas i vindens

tystnad

 

Låt kylan forma vitalitet

iskalla upplevelser som väcker kroppens

glödande kraft

 

Dofter av is

ren och mäktig

naturens milda parfym

 

föder

förväntan

i sin kraft

 

genom sprickor i is

ekar dov musik

in till själens djup.

***

 




Fri vers av KristinaE
Läst 348 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-03 16:43



Bookmark and Share


  Gunnar Norrman
Den här var helt underbart vacker! Jag tycker också att det finns mycket skönhet i isformationer. Vintern är en härlig årstid!
2009-01-14

  Maria T
Vacker musik till
is och kyla
2009-01-03

  Sladjana Zubcevic
"genom sprickor i is

ekar dov musik

in till själens djup."
Underbart skrivet!
2009-01-03

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Vackert skrivet om is och kyla. Visst har vintern sin skönhet också, med dessa underbara formationer av iskristaller t ex.
2009-01-03
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE