Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En blå bön (om längtan)

 

Det är skeendet i dina ögon,
den blåögda transparansen

som väcker historiska fragment
av hopsörjande delar

för ingenting, av ingenting
kan få mig att vilja
låtsas som att du inte fanns

inte ens korpen, med sin illvistiga blick
den som gräver sig inåt

förmår mig att tveka

det är natten nu, älskade
som får råda
och punkten ur dagens första timme

 

jag låtsas som vi älskar,
dina händers rörelser
likt två lekande svalor i skyn

 

för ingenting, av ingenting
får mig att lämna
vår tids första längtan

 

älskade du väcker mitt vemod i natt,
den som saknar lusten att andas

men ändå förmår smeka gryningens
sista återkomst

 

så förför mig här och nu,
förför mig och lova mig ingenting mera

än det sista blå ur




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 450 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-01-09 07:15



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
håller med dig, jag ändrar!
2009-01-09

  Ulf Lagerholm
en liten tanke bara; jag tycker att det är lite synd att du använder sista radens "det sista blåa ur" redan i titeln, det liksom förtar överraskningseffekten

jo, just en liten tanke bara

/U
2009-01-09

  Ulf Lagerholm
otroligt vacker längtanstext, om vemod och ett drömskt sista erotiskt möte, som för alltid ska utplåna tanken på det som gått förlorat

slutet underbart;


"förför mig då här och nu,
förför mig och lova mig ingenting mera

än det sista blåa ur"
2009-01-09

  Bjarne Nordbö
Det finns en innerlighet i denna dikt som till slut formar sig till en bön. Snyggt.
2009-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund