Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snedtramp

 

Jag blev kär i en pojke,
innan han växt in i epitet, man

jag vill leka sade han,
några dagar fram

mitt hjärta redan i blom
förstod som så, allt var bara på lek

en låtsaslek för små

hur kunde min längtanshunger
suga nektar ur en filantrop,

en yngling med vingar
som inget annat hade för tanke

än att de frias vägar gå




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 371 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-01-09 11:00



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ja innan pojkarna blir män....då leker livet och kvinnor blir leksaker
2009-01-12

  Paedur
Härlig läsning. Jag ser inte fallet och smärtan lika mycket som det blommande hjärtat, den hungrande längtan och de lätta vingarna som vill så mycket. Här finns hopp och här finns en innerlig önskan. Oavsett vilken väg friheten tog fanns allt det. Och det är vackra ord du fångar det med.
2009-01-11

    Bodil Sandberg
En av dina absolut bästa..helt klart en tiopoängare..älskar språket..det lite loja..och ändå dramatiska..suveränt bra..applåder och bokmärke
2009-01-11

  Maria Natasja
Wow, vad bra du får till det här, djupt och vackert.Bra!
2009-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund