Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar i en trädgård


Getsemane

I mitt Getsemane
växer bergen
ur gräs och olja
människor irrar
i trädens trådar

var är mina vänner?
de sover under stenarna
och ser inte förtvivlans får
som bräker
mot länderna

där skall solen kyssa
mitt ansiktes kind
och vinden ta mig
till mitt fängelse
i en väntan utan far




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 405 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-10 17:19



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
oerhört fin spegling av den svåraste av alla stunder, den i var och ens Getsemane.
2009-01-10

  Larz Gustafsson VIP
"Gud har i Sin fotografiateljé
ett mörkrum som heter Getsemane"

(Nils Ferlin)
2009-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö