Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kan någon förlåta en präst som våldtar ett barn?


soluppgång över samvetets bakgator


Soluppgång i hemlös slum
ljuset faller hårt mot taken
ung Maria vaknar naken
Nattens ängel möter stum
horans privilegium
att evigt söka närheten
i tidens tysta samveten
En öppen famn för tröst
ett skamlöst bjudet bröst
för ljuvligt öppna anleten

Gryningsljus i mänsklig nöd
solen lyser, svår mot svärtan
ungflickskroppen vrids av smärtan
önskar möta själv sin död
utsatthetens överflöd
där inget är barmhärtighet
som möter den som väntar det
med utsträckt hand mot gud
- en präst i adams skrud
och solen bränner samvetet









Fri vers av halmstrå
Läst 303 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-11 11:55



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Brännande och berörande, på en och samma gång, i sitt innehåll. Rytmiskt skickligt med fina rim.

Stannar till lite extra vid dessa rader:

"att evigt söka närheten
i tidens tysta samveten"
2009-01-21

    papillon
Svar på ingressens fråga - o,ja! Massor med andra präster och prelater, Gud fader själv i den mån han finns och möjligen någon annan - men jag skulle inte göra det!
Vasstext med hetta och vånda, som vanligt verstekniskt och rytmiskt grymt proffsig.
2009-01-11

  korpfjäder
starkt innehåll
och formen är suverän igen!
2009-01-11

  Miss Mod
Saknar ord, bra utan kommentar!
2009-01-11
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå