Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satir, för höge farao!


La Carte du Jour

 

 

Curryfriterade laxtärningar

tillhör mina läckraste gärningar!

På bädd av äpple som stekts med röd lök.

Behagas vitt vin - eller kanske en gök?!

Jag kan förorda en skvätt Calvados

som även fått smaksätta lökrörans sås.

 

Nu är det klart! Varsågoda! Stig fram!

Åsa får vin, Curre vill ha en dramm.

Därefter väntar en läcker dessert

av nyvispad grädde och pinfärska bär

som plockats av afrikansk barnarbetskraft.

Kväljs du? Du borde nog valt ett glas saft!

 

Världen är rutten men maten är fräsch.

Och säg varför skulle just vi vara bräsch

i tillvaron som är för många så svår?

Nä, nu höjer vi glasen! Välkomna! Gutår!




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-11 18:46

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Dösmarrigt på min ära! Den enda lilla haken för min del gäller curry. 1951 blev jag matförgiftad av en kyckling med currysås. Alltsedan dess har jag haft svårt för curry.

Men för övrigt: Tackar som bjuder! Skål!
2009-01-11

  Njord
Kan man få smaka på resterna? Om det blir något över vill säga.
2009-01-11

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!! APPLÅDER!!!!
2009-01-11
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP