Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är mellan vinter och vår(en fågel i flykt)

 

Det bor en sorg i mina händer,
den slår ut mellan vinter och vår

jag försöker att inte väcka den,
låter den sova som en fågelunge

men när jag hör kvittret, vet jag
det som väckts går ej att gömma

 

det var i gul klänning och röda skor
som jag lät tanken falla till marken

(bara fyra år då det ska vara draklek
och sagor inte hot och bråk)

ett jordskredsfall sa mor, som inte
förmådde ta till sig sanningen

det var jag som offrades,
när liten blev stor alltför fort

när jaget klyvdes i två
och ögon vändes inåt

 

jag ville aldrig vara bitter,
bitterhet är för dem som inte förstår
sa alltid min mormor

klädde mig med visdomsord

 

du är död nu, dina mjuka händer
men för mig är du evig, du bor i mitt bröst
ur den suger jag nektar en sorgetröst

 

kanske en dag blir det oförståeliga klart,
som när fjärilen lämnar kokongen

doften av regn tränger in, vederkvicker

smultronen blir röda, smakar sött i mun

 

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 359 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-12 22:32



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
"du är död nu, dina mjuka händer
men för mig är du evig, du bor i mitt bröst
ur den suger jag nektar en sorgetröst"


det känns som det var tre mycket angelägna rader för dig att forma, det var därför de blev så vackra
2009-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund