Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fåglar i flykt

 

Jag ville vara en örn,
flyga högt och fritt mot solen
men skuggan hindrade min tillflykt
lade sig på lurpass i skogen,
vittrade skräck och högg på tredje draget
dina bläckfisk armar runt min midja
vildmarken, ett språk med egna röster
jag sjunker i dyn, ett intet som sväljer
ovan himlen, högt ropar, ingen svarar

 

cikadorerna sjöng
vinden bar med sig
doften av citron

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 416 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-01-12 22:57



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En helt fantastiskt fin dikt..applåder applåder kära poetissa!!
2009-02-08

  Lasseman VIP
Åh! jag vet inte hur du gör min sköna!.. men du skriver så förbannat bra och så slående, och så lätt att beröras och verkligen känna i sitt inre vad du vill få förmedlat!.. och tro mig du lyckas alldeles förträffligt bra!.. hos mig i alla fall!, eftersom det sätter sig i hjärtats minne.. så skulle jag vilja kunna skriva!.. och du lyckas var gång, applåder
2009-01-16

    Melona
innerligt och vackert.
2009-01-14

  Michaela Dutius
Människans eviga dröm har du givit poesins vingar-mycket vackert
2009-01-13

  isabel louise
bra skrivet!
2009-01-13

  Maria Natasja
"vinden bar med sig doften av citron" Även det väldigt härligt...
2009-01-12

  Maria Natasja
"dina bläckfiskarmar runt min midja" läckert.
2009-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund