Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det du anat och längtat till


De stjärnögda

de som vet mer än andra
har berättat

att det finns ett land

bortom tanken
bortom ljuset
och mörkret

du anar det

i vishetsblänket
i den nyföddes blick

i den gamla kvinnans leende

och fågelns flykt över himlen

Vad ingen hört
och ingen sett

bara anat
och längtat till

så fånga aningen i handen
låt den nå ditt hjärta

och du ska höra
hemlandstonen
sjunga i ditt inre











Fri vers av Michaela Dutius
Läst 682 gånger och applåderad av 27 personer
Utvald text
Publicerad 2009-01-14 16:29



Bookmark and Share


  devilsangel
Grattis till stjärnan vännen!
2009-02-17

  **AnneLiten**
Underbara rader, "de som vet mer än andra", kanske är det de flerfödda...
2009-02-16

  Berit Robin Lagerholm VIP
En mycket bejakande vis vacker dikt
2009-02-16

  Eaglemountains VIP
Detta var så underbart vackert och jag vill samtidigt gratulera till den välförtjänta stjärnan .....
2009-02-16

  Yvonne
Ljuvliga ord med stänk av mystik.
2009-01-20

  Kristina Wallbing
Viskande vackert om den största hemligheten! En njutning är det att läsa din ord, Michaela!
2009-01-16

  Mia Marcus
Oj den var bra! Strålande poesi
/MiaMarcus
2009-01-16

    wildrosen
så underbart vackert skriven..jag får rysningar....
2009-01-16

  Mr. Andersson
"Ur en nyfödd blick" något som alltid fängslat mig i väg mot sanning, är det inte där vi undrar, vet eller tror..

Det jag anar och längtar till...

Underbar poesi!!

Din vän// Martin
2009-01-15

  rebecca d VIP
ja, hemlandstonen, för det är där vi är hemma
2009-01-14

  Lena K Nilsson VIP
Mycket, mycket vackert skrivet!
2009-01-14

  ~~*MariamAurore*~~
detta var en
hänförande vacker
skapelse

kram
2009-01-14

  Maria T
Så poetiskt vackert om aning
om längtan till hemlandet
2009-01-14

  friheten
Underebar skriven M
2009-01-14

  Cosmic Johanna
underbart hur den för en bortom denna världen, här har du verkligen fångat läsaren i ordens djupa dimension som för en bortom...till en djup längtan som finns i oss alla.
2009-01-14

  Vilsen Annette-hittar vägen
Vackert och fullt med kärlek!
2009-01-14

  Bibbi VIP
"fånga aningen i handen"
Jag kan bara gråta av längtan till det Du så underbart beskriver.
Bokmärke.
2009-01-14

  anits VIP
Ljuvligt vackra rader
2009-01-14

  Larz Gustafsson VIP
Jag är överväldigad!
Detta är maginfikt!
2009-01-14

  devilsangel
Ljuvliga rader...bara ler för mig själv och tar mig friheten att ta åt mig dina ord...för i fantasin är allt tillåtet så detta landet låter jag finnas och tro på alla dess möjligheter...
2009-01-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja för dom,som vill
ligger en snitslad
bana att ta till om
de vill, vägen och
vägvisaren klar...
Fritt fram för envar...
2009-01-14

  Sladjana Zubcevic
"och du ska höra
hemlandstonen
sjunga i ditt inre"
Så vackert skrivet vännen!
2009-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius