Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

December (ett ukast )

 

Jag finns här för dig
här i nattens tunga heta

där tidens tyngd
ligger över oss
andas kommande vår

jag förmår inte ens minnas när
livet sjöng sin sista blues,

kanske var det
när snön föll
och himlen läste dess avtryck

bleka fjärilsflicka
din tid går förlorad,

kanske har du inte försvunnit
bara drunknat i världens ögon




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 424 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-01-14 22:38



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Utkast? I så fall väldigt bra kastat!
Fjärilars liv är inte så långt, de kan dö medan världens ögon blinkar.
Men det föds fler lika snabbt. Trots snöbluesen som aldrig tystnar.
du skriver helt fantastiskt bra!
2009-01-23

  Ulf Lagerholm
fan så mycket bättre
lite kan göra mycket
tummen upp!

/U
2009-01-15

  Ulf Lagerholm
kl är 04.55, förbereder mig för att gå till jobbet, jag tar med mig denna, den är vacker, du skriver att det är ett utkast, å nog hackar det till lite på ett par ställen, jag tänker på när - när - när där i fjärde å femte stroferna, kanske två för mycket (?)

sista strofen underbar, en pärla

kan säkert bli något när du känner
dig klar, stommen, substansen
finns där redan

/uffe
2009-01-15

  lyckeli
som en underskön flaskpost
man vill sitta och njuta länge av

och andas kommande vår

sorgsam
och full av hopp i ett och allt
2009-01-14

  Maria Natasja
"bleka fjärilsflicka" Mycket fin text.....Dunfjäderlätt och varm.
2009-01-14

    ej medlem längre
Bra ... som en liten skatt. Gillar mest "kanske har du inte försvunnit
/ bara drunknat i världens ögon". Tack för det. / R.
2009-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund