Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ta mig hem


jag vet hur det är,
jag är ett lägenhetsbarn
som längtar efter frihet och
när nätterna kommer sitter jag
fastklistrad på fönsterrutan,
ser på när regnet tar allt

jag vet hur det är,
att längta sig mellan betongblock
efter något som spirar och lyser,
efter människor som älskar
som på tv, som på film

och jag,
jag lägger aldrig handen på någon
som jag la händer på dig, det var
heligt hur vi rörde vid varandra,
brast mot varandras hudar

hur vi tog slut en kväll som den här;

jag tryckte huvudet mot rutan
så hårt jag bara kunde men
tankarna tog ändå över

jag satt där länge
grät och hoppades
tills regnet kom
och sköljde bort allting

jag försvann
som ett barn krossat
mot fönsterrutan,
som en ofödd jävla fläck

fattar du inte?
du var min biljett härifrån,
min fristad,
min ursäkt för att andas

dina väggar brann aldrig som mina;
du hade något du kallade hem
och jag,

jag hade bara dig





Fri vers av inutimonster
Läst 680 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2009-03-29 21:26



Bookmark and Share


  eelinpersson
du känns som jag.
det är skrämmande
det är skrämmande vackert.
2009-11-25

  Eva Langrath VIP
Starka insiktsfulla ord som berör om att mista den man har kär.

Eva
2009-04-02

  bögpoesi
Om det var enbart resan du ville ha på köpet
är det lönt att köpa sig en egen biljett
Du kommer få se världen
2009-03-31

    Herr Ångest
Riktigt bra text med snygg uppbyggnad och bra flyt i texten. Avslutningen är inget mindre än magnifikt!

*stående ovation*
2009-03-31

  Elaine.S VIP
Kännbara ord...och den känns bara ner och mer ju närmre slutet man kommer...och du beskriver känslan av att bli lämnad på ett gastkramande starkt sätt...
2009-03-30

    Lindizz
Grymt bra skrivet.
2009-03-29

  Carola Zettergren
SUPERBT!!!
2009-03-29

    ej medlem längre
Du underbara kvinna, poet, vad ska jag säga, jag förundras över hur du målar mina känslor, din penna glöder, skriv skriv skriv!
2009-03-29

  korpfjäder
Som du målar känslorna, ensamheten, längtan, sinnligheten...
alltihop sådär naket och osentimentalt som jag bara älskar.
Och det märks att du vet vad det är, det du skriver.
2009-03-29

  Il poeta della luna
Gillar starkt!
Speciellt från halva, till slutet!
Du skriver och beskriver så bra,
som alltid!
Ordets gåva visar sig gång på gång!
*applåd*

Månpoeten [läs gärna någon av mina senaste]
2009-03-29
  > Nästa text
< Föregående

inutimonster
inutimonster