Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att leva som kärlek

 

Jag har förstått nu,
att det inte går att älska

innan blombladen slagit ut

för i växandet, är växandet nog

så förlåt mig, för jag inte kan
tillmötesgå ditt hjärta

utan att själv känna en
smekning från din lena hand

 

jag vet att källan till tröst
inte finns någon annanstans
än i botten av mig själv

 

men just nu förmår jag inte mer,
än vila på ditt nakna bröst

kanske bedjande förkunna,
älska mig lite om så bara för
en stund

 

en del skulle säkert kalla det
underkastelse,

men min önskan,
att bli berörd av kärlek

bli en kärlekens kvinna

 

har inga andra krav
än dina seende ögon

och den sanna hängivenheten
till kärleken i varje ögonblick

 

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 505 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2009-01-25 22:01



Bookmark and Share


  * Ammi *
finfint skrivet
följande rader tar jag till mig

"jag vet att källan till tröst
inte finns någon annanstans
än i botten av mig själv"

kram!
2009-01-31

    Bodil Sandberg
Härliga trygga tillitsfulla bekjakande rader

just nu förmår jag inte mer
än att vila på ditt bröst
2009-01-28

  albertina
wow.
är mitt ord till dig.
det säger en hel del.
;)
2009-01-26

  © anakreon VIP
Dock, det oskyldiga barnets exempellösa kärlek trotsar alla blomsterknoppar och visar på så sätt ännu en väg för oss andra!
Carl-Erik
applåderar poesin!
2009-01-26

  Eva Langrath VIP
Smärtsamt bedjande om vila i kaos.

Eva
2009-01-26

  Lena Renman
Grattis till uppmärksamning väl värt tankvärt och ordvackert
lena
2009-01-26

  Mona*
Fina ord om insikt och kärlek.
2009-01-26

    Jnåt
bara titeln är vacker. den satte nivån, liksom.
2009-01-26

  Ulf Lagerholm
oj vilken vacker text, å vet du, den är vacker för att den känns så sann, som jag ser det är dessa två passager speciellt sköna;


"Jag har förstått nu,
att det inte går att älska

innan blombladen slagit ut

för i växandet, är växandet nog"



och



"men min önskan,
att bli berörd av kärlek

bli en kärlekens kvinna"




läsvärt detta!

tack
2009-01-25

    © Birgitta Wäppling VIP
fundersamt och insiktsfullt, om kärlek.
en vilsam text, med känsla mellan raderna.
2009-01-25

    tapetklister
mjuk och fin text som andas en lugn längtan på något sätt. bra!
2009-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund