Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan vid busshållplatsen

Det står en flicka vid busshållplatsen, ett leende bakom en slöja av ånga

sänder ut lekfulla tankar i den ännu ej gryende Januarimorgonen.

Hon står där, hon står där och tänker, hon tänker på mig...

-Men du måste förstå prinsessan... Du har en hasp på ditt hjärta, jag har en

regel, du är beredd att åka buss, jag vaknade naken efter en allt för lång och

orolig slummer... Du måste förstå... Och föressten blir det inte sommar bara

för att flickor tänker på blommor, inte ens vår.

Med min näsa som blivit ett med fönstret, kan jag se bussen rulla in.

Likt ett barn trött på människor som inte bryr sig, gör jag känslomässig revolt.

Jag vill, jag vill låta mig förföras. Nattens musa, busshållplatsernas näck, ta

mig med, ta mig med i din buss.

Min längtan är att bli din längtan.




Fri vers av spellbound
Läst 338 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-01-29 23:19



Bookmark and Share


  David Unger
Bitvis är detta riktigt bra. Dock finns här och var en rad instucken som känns jäktad, som om den innan inte riktigt fått tala till punkt (eller skulle behövt en fördjupning). Som helhet dock en väl sammanhållen stämning och överlag ett väl genomtänkt och välformulerat språk.
2009-11-25

  etthjärtaäralltidrött
Sista raden är så bra, du har många vackra formuleringar.
2009-09-05

  hl
vackert
2009-07-19

  systra
Du är helt otrolig i ditt användande av


tystnad mellan orden.....
Tycker om dina texter!
2009-07-14

  durr
underbar "fantasi"
2009-01-29
  > Nästa text
< Föregående

spellbound
spellbound

Mina favoriter
Vi var andetag ,