Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Över vitbeklädda gärden...


Över vitbeklädda gärden
Innan vintrig soluppgång
Bjöds du bort av sista färden
Ity din vandring varit lång

Så servilt och så förteget
Drogs du upp mot gryningsljus
Togs det sista veka steget
Mot ett annat rum och hus

Lisans händer vilar värdigt
Så rofyllt knäppta vid sin bädd
Skipans läppar - lindrat färdigt
Din röst, ditt ord - var inte rädd-

Har jag burit genom nätter
Genom vemod genom sorg
Ditt ord blev tröstande buketter
Blev min trygghet, blev min borg

Bortom varje teg och glänta
Bortom varje verk och slit
Finns den plats där kärlek vänta
Du om nån skall komma dit

Så far varsamt över gärden
Mot vårens sol mot fridens hem
För ur en annan vy av världen
- Där vill jag möta dig igen




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 641 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-01-30 14:34



Bookmark and Share


    sunnanvind
Läser den här igen..tycker så otroligt mycket om den! Tack!
2009-10-01

  UllaBritta
Den kommentar som jag har till dig. Är inte orden utan handling. Jag har sparat din dikt som Bokmärke. Varför det då? Jo för att jag tyckte väldigt mycke om den förstås. Tack

PS: Ty mer jag läser den stiger den i mitt tycke.DS
2009-03-05

  Mats VIP
Som vatten för den törstige i öknen är orden som rinner rakt ner i hjärtat Bra! (synnerligen!)
2009-01-31

    Madeleine Ågren (Maduska)
Öm, skir, ljuvligt vacker. Tack!
2009-01-30

    sunnanvind
Grattis!:)
2009-01-30

  Berit Robin Lagerholm VIP
En lugn och trygg text fylld av till försikt.
Mycket fin.
2009-01-30

  Erik L
Denna var väldigt bra och känslosamt skriven. Jag gillade den ljusa öppningen i slutet dessutom. Denna ska du vara nöjd med!
2009-01-30

    ej medlem längre
Jättefint!
2009-01-30

    Bodil Sandberg
En enastående dikt JJ..en av de vackraste jag läst
varmaste applåder och sparas såklart
2009-01-30

    sunnanvind
Tack så mycket JJ...vad annat kan jag säga...
Den här dikten betyder så mycket för mig!
Du skriver med en sådan känsla och känslighet!
Jag är glad att kunna spara den och veta att den är till en underbart vacker kvinna och människa som jag saknar så mycket! Tack än en gång!
2009-01-30

  Carola Zettergren
Mer än enastående..ett varligt och mycket fint avsked, sparas!
2009-01-30

  Yrre VIP
Välskriven med vackert språk Underbar!
2009-01-30

  Vildand VIP
Åhh ... din text så hjärtknipande vacker !! Jag läser den igenkännande med glädje.

Bokmärker direkt !!
2009-01-30
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP