Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tro't eller ej, men det här skrev jag redan 1985! Sven Grassman var en bra nationalekonom (till skillnad mot många andra inom det skrået) som tyvärr dog alldeles för ung.


KRISMEDVETANDE ENLIGT GRASSMAN


Krismedvetande som knark i
    folkhemsstatens ådror
krisknark spritt av välgödda
    helgonhänder
till darrande asketer
    väntande på himmelsk nåd

Möt frälsningen i soppkön:
håll en hövlig ton
stå med mössan i hand
så kanske du får en skål!

En apekatt klädd i lustiga kläder
    hoppar omkring
    framför positivhalaren.
Han tigger pengar från åskådarna,
    och apan... ursäkta, det är
    ingen apa!
Det är en politiker
       en ekonom
       en journalist,
och positivhalaren vevar sin krisvals.

Husockupanter, fältbiologer -
vredgat motgift mot knarket.






Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 580 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-02-03 20:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP