Don't break
Don't break my heart
and I won't break your heart shaped glasses

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Don't break
Don't break my heart
and I won't break your heart shaped glasses





Om nätter



jag väntade
många nätter passerade och jag väntade
sen väntade jag lite mer

jag tog bussen hem
den som gick över gatan där jag bodde men inte fanns
att vandra hade gått fortare men jag satt ner och väntade
sen tog jag bussen hem

den långa vägen

istället för att gå

den korta vägen


sen klev jag av

och stod länge under gatlyktans sken
med snöflingor i ögonen
och väntade
och väntade


som den ensammaste flickan i världen




Övriga genrer av Smultris
Läst 1044 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2009-02-05 01:23



Bookmark and Share


  aol
en så stark berörande poesi om en så naken ensamhet
2010-06-09

  Pojken i Svart
Dina ord framkallar bilder i mitt huvud, bilder ur mitt eget liv gånger då jag varit "den ensammaste pojken i världen". Orden känns levande och starka.

Jag är särskilt svag för dessa rader:
"jag tog bussen hem
den som gick över gatan där jag bodde men inte fanns"

Det här är ett klart bokmärke :)
2009-03-18

  Manal
en text som berör..
2009-03-05

    pladask
Din dikt fångade mig, och fick mig att stanna upp, tvingade mig att tänka lite. Det är bra, det behövs sådana dikter.

Att ta bussen den långa vägen istället för att gå den korta, det är en bra handling i en dikt, den väcker frågor och tankar, eftersom den vid första anblicken känns så ologisk, onödig.

Mycket, mycket bra!
2009-03-04

  Sländan
Lite Manson! Vemodigt fin text!
2009-02-06

  Anguis
Väldigt vemodigt och den ger en lite drömmande känsla vilket tyder på klass. Sedan kan jag inte låta bli att tänka på sträckan stationen - bostadsområdet, hur nära det var och hur du ändå alltid ville ta bussen.
2009-02-05

  wayward - taiga
varför skriva det svårt när det är det ändå.

bra, ännu en gång.

att säga det krashlandade utan att man får skrubbsår i ögonen av läsningen, känslan lämnar ändå skavsår efter sig.
sådana som man blir tvungen att punktera så får de lakas ur - som tårar
2009-02-05

  Carola Zettergren
Underbart bra, stämningsfullt, själfullt...du kan förmedla du!!!Applåder!!!
2009-02-05

  Bjarne Nordbö
Stämmningen i denna ögonblicksbild fångar mig. Blir den där snöflingan. På ditt öga och ser.
2009-02-05

  Ola Rydberg
vackert och gripande på samma gång
2009-02-05

  Måna N. Berger
För man vill ju inte tro.. att den man väntar på inte ska komma. Så man väntar lite till.
Nästan som en vemodig saga. Skört och vackert!
2009-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris