Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
; Bergen i Hälsingland trodde jag alltid  låg i norr under stjärnan som strilade ner universums ljud eller var det vi - tog lång tid att somna efter en kväll i köksfönstret, och här dedikerar jag till min far - redan "där" sen 5år


Barndomsfönster; ...men stjärnor gör, eller är det vi ändå

 

 


dagens ljus
ett minne

låga flackande
stearingaller
brädan full
och månes sneda möter

så samtalar ljus

kastar väsens minnesskuggor
dagens mörker synliggjort

var det så illa

haka i hand
snett leende mittemot

rykande varm choklad
eldord om molngömmor
och första gnistans uppkomst

förträngd vilas behov


för vi väntar stjärnlämningar igen

kvar av dag
förverkligade av natt

mångallrad sterainkonst i sekund av din eon
satt för mitt minne
ett leende fångat i universums ljud

och du pappa du har rätt
fortfarande
för bland blånande kullar och tysta dån
flyger flygplanen fram från norr

genom ännu ett norrsken
genom ännu ett minne


väver in dagen som var och åter himmel blir tyst

sugs på ljus
av hungriga stjärnor som vrålar högljutt

om att det är vi
det är vi som strålar

stjärngatas dån

 

fönster i hälsingenorr
smaksatt mjölk
spetsad strålgata

non grata non grata
real deal är

nej inte här 

vill inte sova
för vaken har vackra drömmar

och pappa du har rätt

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-01 01:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri