Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖverGrepp

 

En sträng av liv

så pulserande stark

andningar av sanningar

skapade av sinnets öga

 

en klang så spröd

ensamt sjungande

ensamt lyssnande

ensam sanning

 

när andningen

ber om ursäkt

för sanningar

och

för det

den inte gjort

 

vilar den

så smärtsamt

isolerad

i frostig bubbla

 

då brister sträng

ur djupet

av en själ

som inte reser sig

som bokad böjd

blom

 

 

en sträng av liv

så pulserande stark

andningar av sanningar

blomstrar

rikt

i flödande

skir purhet

 

grönskar

lever

i nedomglöd

 

eljest

 

slocknar

dör

i överkyla        

 




Fri vers av Berit Robin Lagerholm VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-02-14 12:21

Författaren Berit Robin Lagerholm gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
andning, sanning,
ärlighet och skuld
tror jag har samband
på ett djupare plan.
det får konsekvenser
som lyser fram och
kulminerar i de
sista versraderna:

/grönskar
lever
i nedomglöd

eljest

slocknar
dör
i överkyla/

tack för en vacker
och tänkvärd dikt !
2009-02-15

  Ingmar Hård VIP
Du är allt en baddare.
Minimalistisk uttrycksfullhet, rytmiskt, skönt.
2009-02-14

  Carola Zettergren
Milda makter, rätt in i hjärteroten går denna starka och mycket berörande dikt!!!!
2009-02-14

  Ronny Berk
bildmässsigt en droppe av liv men med barrlikt stickigt avstamp

rubriken tu delad; över grepp men jag samtolkar så som texten frammanar,
vackert språk som väl förmedlar berörande känslor...ja...
2009-02-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det i en tar
och så berör
i en om rör...
Som om salt
i ett sår man
strör...
2009-02-14

  Fredrik P. VIP
dikten har en
borrande djup
intensitet som
träffar hjärtat.
ber att få åter-
vända med mera
kommentar.
tack!
2009-02-14

    Bodil Sandberg
Jag blir matt..den här känns..oj vad den känns ..starkt starkt!!
2009-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Berit Robin Lagerholm
Berit Robin Lagerholm VIP