Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det byggs för folk med gott om pengar i Stockholm - vad händer om krisen gör att den gruppen krymper ihop rejält? Bilden kommer från rivningen av Vin&Sprits gamla fabrik i Liljeholmen. Där skall byggas bostäder.


Rivning och nybygge i Liljeholmen


Här står många stora maskiner

De vilar sig efter slit och släp.

Kraftiga hus har malts till ruiner

Armeringsjärnen ser ut som skräp

Rivningstomternas avfallsmassor

Ser ut som resterna efter krig

Men någonstans finns välfyllda kassor

Kanske här blir bostad för dig?




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 467 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-02-14 19:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP