Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Panikens fallucka

Täcket som var mjukt
känns nu kvävande
och jag ligger på en fallucka.

Paniken kommer krypande
i takt med att samvetet erkänner
allt som är kvar att göra.

Plötsligt finns ingen fast punkt längre
inget att hålla i när det stormar.

Du är för långt bort.

Men tanken på dig gör mig lugnare.
När tårarna på mina kinder har torkat
och pulsen gått ner igen
kan jag nästan känna
hur du ligger bredvid mig.

Hur du viskar
att allt blir bra igen
och att jag kan vara lugn.

Det vet jag att jag kan vara, för det har du sagt.
Jag litar på dig.




Fri vers av blå fjäril
Läst 628 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-02-16 12:58



Bookmark and Share


  LePenseur
Vad var det för titel tidigare? Tyckte inte speciellt mycket om den här, som Ling sa om den förra orkade jag knappt titta åt den, men det var tur att jag gjorde det ändå ;)

Efter en andra läsning, växer den här dikten fram som en bra dikt.

Har i stort inget att kommentera, bara en eller två småsaker som är rena smaksaker.
För det första tror jag att den här skulle göra sig bättre utan kommatecken och punkter. Verkligen.

Kanske skjuta in ett litet "nu" i första stycket, så

känns NU kvävande

Och kanske en extra radbrytning i det här stycket

Men tanken på dig gör mig lugnare
När tårarna på mina kinder har torkat
och pulsen gått ner igen
kan jag nästan känna
hur du ligger bredvid mig


Och slutet kan jag se i lite annorlunda form.

Det vet jag att jag kan vara
för det har du sagt

och
jag litar på dig.


Nu är det här bara som jag sa, min rent personliga åsikt.
Oavsett vilket, tycker jag att du har fått fram det här bra. Fint skrivet.
2009-03-12

  Staffan Welroos VIP
bra. känner igen mig i dina tankar... *applåd*
2009-02-19

  Ronny Berk
starka känslor av saknad men tillit förmedlar mej den texten,ja...
2009-02-17

    Ling
Mycket bättre :) Fint fint!
2009-02-16

  blå fjäril
Titel ändrad
2009-02-16

    Ling
Fint skrivet men jag tycker du ska byta titel. Dels så avslöjar den för mycket av det som texten berättar och dels så är den så vanlig att man knappt orkar titta åt den.
2009-02-16
  > Nästa text
< Föregående

blå fjäril
blå fjäril