(Bilden tagen 20/2 nära Rosendals stallar på Djurgården.)" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Bilden tagen 20/2 nära Rosendals stallar på Djurgården.)


Det står en ek på Djurgår'n och vrålar


Det står en ek på Djurgår'n och vrålar
men inte vet jag vad den vrålar för …

Vrålar ut
Skriker
ett fruset plågat skri
mot himlen

Vrålar upp
Mot orättvisor?

Vrålar åt något

Varför skriker du?
Varifrån kommer ditt plåga?
Du ser ut
som ett barn som berövats hela sin värld
men världen förstår inget utan står bara brydd och glor
och undrar varför du skriker!

Men så svara då!
Hur kan jag hjälpa om du inte svarar?

Men eken står bara där
och vrålar övergivet plågat
mot den gråtunga himlen -

och vad kan jag göra åt det?




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 376 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-22 15:10



Bookmark and Share


  UllaBritta
Jag heter Ek jag vrålar ibland. Nej från skämt till allvar.
Om man läser din text så är den rent fantastisk. Det känns som om Eken skriker ut hur vi hanterar vår jord. Att vi måste ta oss i brasan och gå tillsammans för vår framtid skull. Det verkar som varken vi eller de höga herrarna begriper vad det lutar åt. Men Eken begriper han vrålar ut jordens smärta. Detta är min tolkning
2009-03-01

  Queen_of_Rain
riktigt bra. rytmen är fantastisk och temat träder fram så väl.
2009-03-01

    papillon
En underbar bild och en underbar text! Men du -kan det möjligen vara så att den gurglar sig???
2009-02-27

  vera gade VIP
Texten förde mig vidanom - bl.a. till Jonathan Swifts Ek-herradöme- ( där de ädla ekarna styrde) och allmänna syn på mänsklighetens tillkortakommanden;-))
2009-02-22

  vera gade VIP
en härlig bild
2009-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP