Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har skrivit den här dikten, jag hade en vän som hade detta tillstånd. Det är inget lätt liv att leva med ett schizofrent tillstånd.


Schizofren

Att skilja mellan jaget och överjaget.
skilja mellan skam och skuld, att leva
med en främling i min kropp som
lever sitt eget liv, i mitt hålrum.

Det är som om främlingen har en egen
nyckel till mitt inre, och som går ut och in
som han eller hon behagar.
Att anpassa sig till situationen är svårt.
Ibland terroriserar främlingen mig, när
jaget är svagt, använder min röst
för att nå ut.

Jag vill hindra främlingen i mig
men det går inte att hålla emot.
Jag vill rensa min kropp, bli ren
inuti, låta främlingen flytta för alltid!

UllaBritta




Fri vers av UllaBritta
Läst 262 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-02-28 18:28



Bookmark and Share


  En strimma av guld
Vilken stark dikt där du beskriver så klart hur det är att vara i ett schizofrent tillstånd.

Applåd applåd
2009-03-05

  LenaLisa
Som att ha en främling inneboende, som kommer och går som hon vill - det är en bra beskrivning av den sjukdomen, tror jag.
Det kan inte vara lätt att hantera. Har mött människor med sjukdomen genom mitt arbete och därmed sett den på nära håll...
2009-03-01

  gunillago
Ja, svårt med bipolär problematik....din beskrivning är talande.
2009-02-28
  > Nästa text
< Föregående

UllaBritta
UllaBritta