Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vandring på Liljevalchs Vårsalong


Avsky

Vandring bland konstverk.

En del är vackert och annat

svårt att förstå.

 

Drabbas starkt av iskyla

och avskyns känslor.

 

Tankar och känslor

tumlar runt.

 

Ett ansikte som spottar

ut ett annat med tungan.

 

Plastiga färgslängda

blaffor på  den

nakna vita väggen.

 

Ödslighet och

illamående.

 

Kvinnor med fasa

målat i ansiktet.

 "De skall

ju ändå inte

stanna kvar"

 

Förföljer mig under

natten och morgonens

drömmar.

 

Varför då?

 

Vill inte släppa.

 

Söker i mitt inre

och finner att

känslan för mig

åter till den

ödsligaste

svartaste övergivenhet.

 

När vi spottats ut

och övergetts

av andra eller själva

övergett andra.

 

Skulden och skammen

 

Misslyckandet

 

Avslöjandet

 

Iskylan utanför.

 

Du är ingenting

värd.

 

Ser mina

fördomar

och tankar

att detta inte

är konst.

 

Lämnar ännu en

förutfattad mening på

vägen.

 

Att väcka så

starka känslor är 

konst. 

 

Eva Langrath  2009

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 728 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-03-02 12:24



Bookmark and Share


  glasblåsarblå
mycket vackert och starkt!
2009-03-07

  Miss Mod
Konst som berör
2009-03-04

  MeAmmie VIP
Skönheten ligger i betraktarens öga! Men en del konst kan man behöva för att VAKNA men en del är helt sjuk som hon som fejkade psykos. Där är botten nådd. Gillar inte tags och fönsterkrossade men det är materiella ting men människors psyke ska man inte göra konst av. Ställ hellre ut konst av psykiskt sjuka som vill det. Fridens/Ammie
2009-03-03

  kärleks ängel
beskrivning av det mänskliga tanke och jämförelse till handlande! vacker!!
2009-03-03

  systeringer
Den konsten gjorde verkligen intryck på dig! Väl beskrivna känsloyttringar!
2009-03-03

    Al Lanzon
Bra skrivet och frågeställning vad är konst?
2009-03-02

  Suzy med punkterna
Suveränt kära du!
2009-03-02

    Madeleine Ågren (Maduska)
Jättebra! Särskilt slutklämmen.
Har lite, lite svårt att skrolla så mycket i längre dikter, dock.
2009-03-02

  Fredrik P. VIP
Jo, säga vad man vill
om vårsalongen, men
inte gick poetissan
likgiltig därifrån...
och jag håller med om
det mesta i dikten.
tack för starka känslor.
bravo!
2009-03-02

  Berit Robin Lagerholm VIP
Intressanta tankar runt axplock av det som ställs ut i offentliga rummet.
Känslor väcks.
Kärnan möts i det som berörts.
Mycket fina svävande tankar.
2009-03-02

  Måna N. Berger
M-Y-C-K-E-T bra om hur konsten förmår skaka om oss på djupet, om fördomar, om övergivenhet, en funderingsdikt som nådde djupt in i mig och berörde.. Den vill jag komma tillbaka till och möta igen: bokmärker!
2009-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP