Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerades av en poet här inne under en smula dialog i postlådan


Funderingar kring en framtida framtid om den skulle som ligga för ens fötter









Funderingar om hur
framtiden skulle se
ut om man

blott kunde se
den, det beror
allt på hur

den skulle komma
att te sig...
...man kan ju

undra över om
den skulle bestå
exempelvis kanske i

ett besked från
banken om avslag
på ansökan om

ett större lån
för att köpa
ett hus eller

kanske få höra
polisen berätta hur
systersonen voltat med

familjebilen och krockat
med sex andra
bilar så illa

att de måste
få ny lack
på sig snarast

utöver att knacka
ut en buckla
eller två, man

kan undra över
hur den skulle
ta sig ut

om man oväntat
ärvde någon okänd
släkting i Australien

och den slanten
bestod, förutom i
vissa fastigheter, bolag

och mark... dessutom
180 miljoner kronor
i det landets

valuta... så det
beror helt enkelt
på om det

är en smula
minus eller plus
som livets konto

berikas med, vilket
kan vara nog
så som avgörande

för hur livet
skall fortskrida redan
som dagen efter




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-09 18:21



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Utnämningen får bli poetfilosof, och der dig 17 snödroppar.
2009-03-09

    Tea Alex
Fin text, tänkvärd. Får mig att fundera. Gillas!
2009-03-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP