Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
texten 'Sluta häckla min tro' av Regular... inspirerade


Kritik på en text (160)






Yttrandefriheten, liksom tryckfriheten, teatermediet, filmmediet, musikmediet etc kan tas ifrån oss om vi inför diktatur... mycket i kristendomen vill göra moral som tillhör och ingår i oss alla, till sitt eget monopol, precis som om sjävbevarelsedrift vore något unikt kristet eller religiost... man får nog stå ut med en del när man beslutat sig för att tillhöra och vilja tala för en grupper eller vissa utvalda grupper, så är det för oss alla. Det är naturligtvis roligt att det finns människor som har ödmjukhet och respekt på sin personliga agenda, men hittintills historiskt sett och även i nutid är inte detta något som just religionen och kanske speciellt då kristendomen, gjort sig vida känt för. Det är sant att vi alla bara är människor och att tolerans och förståelse för varandras egenheter är något bra, gott, positivt och hoppingivande. Men i alla läger finns det fanatiker, bokstavstrogna och så influerade människor att de ofta går till överdrift. Man måste också i ett relativt öppet samhälle få kritisera de avarter som finns i samhället och även i andra samhällen. Bjud in till en seriös diskussion någonstans i ett forum öppet för alla och du kommer automatiskt att bjuda in också dem du vill mota bort redan i dörren. Jag förstår din ståndpunkt, tro inget annat. Men lika mycket som religionsutövare vill få förståelse och respekt, lika mycket vill sådana människor även pådyvla andra sin tro. dessutom står det i reglerna för medlemsskap här att man bör undvika att beröra så känsliga ämnen som just religion och politik, eftersom det kan uppfattas som propaganda.
Med hopp om en fin och snörik vecka för oss alla, vänligen

(oläslig namnteckning)




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-10 19:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP