Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lätt inspirerad av lord parzifal


Något litet om att vara gay




gay betyder ju
från början 'glad
i hågen', om

en säger så
sedan blev det
lika med bög

och det är
de nog glada
över, fast glada

betyder ju i
sin tur ett
djur som flyger

högt i det
blå och kallas
för fågel, även

en seglare är
en fågel, en
sådan där som

seglar upp i
vind över vågorna
där det går

vita gäss och
inte alls en
sådan där ensam

person som sätter
segel och far
till fjärran land

nej en sådan
person bör allt
gå klädd som

en viss herr
kalle anka fast
i byxor förstås...




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 511 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2009-03-12 15:12



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
En text som
rann som en
saga den oss
bara behaga!
2009-03-12

  Carola Zettergren
Himlars..här fick du verkligen till det!!!Applåder!
2009-03-12

  TheDouche
Kom ihåg Bengt-Hans "Gaj och service mind..."
2009-03-12

  Mats Henricson
Där fick Du till det bra !!!
2009-03-12

    ej medlem längre
Den här texten fick mig faktiskt att tänka på en replik ur en i och för sig rätt dålig amerikansk tv-såpa. "When I was young, I thought that "Gay" men were Happy!"
2009-03-12

  Måna N. Berger
Livet är en strid, striden är en kamp, kampen är en häst, hästen är en dragare, dragaren är ett stadsbud, stadsbudet är en knöl, knölen är en potatis - alltså är livet en potatis! Gammal ramsa. Argumenteringen kallas ekvivokation och ekvivokation låter ju som ekivokt... och apropå ekivokt; vet ni vad glad och livad även kunde heta på Bellmans tid?
För övrigt är alla bögar jag känner väldigt mysiga killar!
2009-03-12

  Mr Lindemann VIP
Det gäller att hållahumöret uppe i dagens samhälle så dådenn texten belyser på ett koncist sätt vad olika uttryck kan få andra meningar så

te x kan bög komma ursprungligen från bulgar
2009-03-12

  L Patrik W Johansson VIP
Ja där fick du till en spontanvers

Jag är ju inte alls emot gays eller pridefestivaler eller nåt, även om jag skriver om det i bloggen ofta och det ibland missförstås, var o en har rätt att leva som de önskar, min haiku var mer om hur media väljer från år till år vad som är PK att vinkla i reklamskämt
och straightskämtens utdöende pga smakcensur och trendanalytiker

Och den här texten var upplyftande frisk

Be well,
LPWJ
2009-03-12

  Trätobroder
Gillar hur den flyter
2009-03-12

  © anakreon VIP
Kallades inte Ulrika i Västergöl för "gladan"?
Och hon var ju glad, åtminstone efter
utvandringen då hon blev predikanthustru.
Och predikant låter ju som predikat
och har skall jag nu ta mig ur det här???
Carl-Erik
2009-03-12

  Yrre VIP
Härlig!
2009-03-12

  korpfjäder
sköna förskjutningar i den här!
2009-03-12
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP