Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten behandlar något litet vådan av att åka mindre bil, exempelvis en så kallad hundkoja eller folkvagn.


Att leva är farligt, ibland i alla fall






En ny undersökning visar att
man lever längre om man kör bil
till ett befintligt jobb, än att cykla
eller använda sig av apostlahästarna.

Att vara arbetslös över en längre period
kan vara direkt farligt
då det finns ett övermått av fritid
att välja motion per cykel
eller rent av välja via
ett omåttligt promenerande hit och dit
i tillvaron.

Utöver inom bostadens fyra (!) väggar
är ett allvarligt hot mot lång livslängd.

Varför?
Jo, för att man dör statistiskt sett
ett halvår tidigare om man utsätter sig
för dålig luft.

Som exempelvis vägdamm, avgaser
från motorfordon, asfaltspartiklar
som bildäck river upp under färd
samt gummipartiklar från sagda bildäck.

Så man löper mindre risk att dö
i en bilkrock som bilist
än på väg till en som cyklist.

Död genom att sätta ett fiskben i halsen
mord, dråp, simning, drunkning
arbetsplatsolycka samt död
genom exempelvis eldsvåda
nämns dock inte i rapporten.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-13 13:30



Bookmark and Share


  RogerIvan
Att vi ska dö är lika säkert som att vi en gång är födda.
Så det gäller att leva den tiden man har här.
Med den insikten känns det märkligt att alla undersökningar som görs verkar handla om vad man dör utav.
När kommer undersökningar om vad man lever utav?
2009-03-13

    sofia flow
Rapp och hur snygg som helst
2009-03-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP