Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


En annan tid

 

Så långt borta

nästan i en

annan värld.

 

Ensam, liten

och ledsen,

smyger in i

Pontus spilta,

smeker mulen.

lägger kind

mot kind.

 

Farfar smyger

sakta fram, hästen

är ju inte säker,

men Pontus han

står alldeles stilla

han.

 

Lilla barn kom,

så lyfts jag upp

i farfars famn,

snusar ladugårdsdoft

från läderväst.

 

Farmor bjuder

oss på saft,

säger strängt

till mamma.

nu är det bra,

flickan är

ju helskinnad

tillbaka.

 

Ett annat minne

ångest knackar

på, jag förstår ej

vad som händer.

 

Min hand i

mormors hand.

 

Du och jag

vi vandrar mellan

höga tallar och

inget ont kan

hända.

 

Så får jag veta

namnen på alla

träden, de träd

som för alltid

skall vara mina

vänner.

 

Lingontuvan

lyser röd,

bären smakar

lite surt och

fågelkvitter

överallt.

 

Till tant Almgren

skall vi gå och

dricka saft.

 

Luften den är

hög och klar.

 

En liten hand

i en stor,

 

Molnen leker

glatt tafatt.

 

© Eva Langrath 2009

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 738 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-03-17 16:33



Bookmark and Share


  Sladjana Zubcevic
Underbart skrivet!
2009-03-18

    Al Lanzon
Lite sorgsen men härlig dikt!
2009-03-18

    cognitive slender
fin poesi...

roligt att se någon från hälsingland sysselsätta sig aktivt med poesi.. varken mer eller mindre..
2009-03-18

    eva m h
Så levande barnaminnen!
2009-03-18

  Carola Zettergren
Underbart fint detta!!!
2009-03-17

  Rachel Roth
ett mörkt moln kommer in det starka barndsomsminnet...vad hände? väcker verkligen undran
2009-03-17

  Bibbi VIP
Störtskön.
2009-03-17

    Bodil Sandberg
Vilken enastående vacker dikt Eva!!
2009-03-17

  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket fin dikt.
En underbar värme strålar i ord .
En fin skildring om minnen och möten av generationer.
2009-03-17

  Suzy med punkterna
Vackert och ärligt berättar du
2009-03-17

  Fredrik P. VIP
innerligt kära
barndomsminnen
att värma sig med
i vårvintern. när det
trygga fanns och
otryggheten var en
lång bit bort. fint!
2009-03-17

  stenhur VIP
En liten hand i en stor. Och livets alla färger och dofter och ljud och kunskaper förs över från en individ till en annan och lever vidare. En underbar skildring av ett underbart kretslopp!
2009-03-17

  Fånga dagen
Vilken härlig barndoms bakåtblickande dikt sånt ska man bevara
applåder
mvh ak
2009-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP