Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Naturligt nog är personen i brevfilmen och författaren till texten två helt väsenskilda personer, den ena är dessutom påhittad, frågan är väl bara vem helt klart en påhittad text, inspirerad av en kvinna till poet eller möjligen av en poet till kvinna


Holgers tankar om otrohet





Holgers tankar om otrohet
De flesta jag känner
har antingen varit otrogna själva
eller har haft en partner som varit otrogen
både kvinnor och män i de mest skilda åldrar
allt från femton till sjuttio år ungefär...

så det är nog betydligt vanligare än man tror
många kvinnor brukar dessutom
i debattprogram ha en annan syn
på vad otrohet är än de flesta män har...

en del kvinnor säger att de inte skiljer
på kärlek och sex, medan män
oftast skiljer på de sakerna
en del kvinnor säger att det är otrohet
om en man tänker på en annan kvinna
särskilt om han tänker på en annan kvinna
när han är med sin fru/sambo

medan kvinnan säger sig inte vara otrogen
om hon tänker på sin man/sambo
när hon ligger med en annan man...

(för en man är det oftast obegripligt
att en kvinna skulle tänka på sin egen man
när hon ligger med en annan)
där går mäns och kvinnors åsikter isär...

för en man är det otrohet
att vara med en annan sexuellt
eller att hångla med en annan
oavsett vem man då tänker på...

medan att tänka på andra inte är otrohet
oavsett vem man är med vid tillfället...

så om män och kvinnor upplever otrohet olika
bör man nog berätta för varandra
hur man som person ser på exempelvis otrohet...

och det redan tidigt i ett förhållande...

över huvud taget är det bra
att börja kommunicera tidigt i ett förhållande
och ta reda på hur den andra ser på saker och ting
och vad som bör gälla för att förhållandet
skall kännas bra och trivsamt...

(vilket låter som en bra urtråkig idé eftersom det skulle ta bort hela den spännande grejen med att bara lära känna andra människor, bara inte sin älskade, den personen vill man ju ha spännande och överraskande stunder med, fulla av hemligheter som poppar upp i tid och otid och själv vill man ju alltid vara den sista som får reda på att partnern är otrogen om så skulle vara)


helt klart en påhittad text, inspirerad av en kvinna till poet eller möjligen av en poet till kvinna




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-18 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP