Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sorgen mitt i lyckan.. där ingenting hjälper - Själens Välgörenhetskassa i förtroenden är eftertraktat Stöldgods för "troende". - skriven under argtider - Vargtider. Citatet i början en gammal inpräntad bisterhet.. - bekräftad gång på g


stormögat still

 

 

Stängning för Paus livslång

Det kom jag hit för

Stå i ögat

Kvar

 

 

"... och så gick snacket vidare bakom rygg .. alltså jag stod och hörde sånt i andras telesamtal "en del" gjorde..man snappar massa som barn. och herreje vad jag hatar "sociala samtal".. fy - alltså den typen.. lika med att folk snackar vänligt till en sen går djungeltrumman från samma en bakom ryggen. nåde den som jag upptäcker gjort sånt.. - förresten. det ligger en illa till - eller många genom åren.  platsar i en hög med anmälningar på station (som ändå aldrig hinns tas itu med) men..."



hur kan människor
vara så hjärtlösa
att andras sorger
används för egna
egots glänsande skimmer inför oinsatta okända

okännande människor
som dessutom har förstärkande effekt på den redan skinande clownens
falska rustning byggd
av ovetande väns sorg


föddes jag in i sorg
så är det sorgen för
de ovetande blåögda
baktalade allt igenom
vänliga själar som bara
söker lite stöd hos en

vän

bränd en gång
bränd två gånger för ingen är ju den andra lik
bränd tre gånger för osannolikheten kan  inte upprepa sig
bränd fyra gånger

bränd fem
bränd sex


övertygelsen om att det är jag
som är felande länken
är nära till hands i kedjan

av martyrisk logik
och att byta låset i nacken
räcker inte

så jag gör väl bränningen själv då
och ironin slår som en klubba
insikten
jag ger vad jag tyck mig få

I min värld gav jag delar av mitt liv
utan åtanke på att få tillbaka
mer än ett öra - stödet utan kritik
utan försök till hjälp
för hjälpen är redan gjord iom örat

i den andres värld gav jag information
och tillbaka gavs då stödet att hjälpa
med råd - som jag inte ville ha
för att hjälpen redan var gjord - örat

i min värld var problemet mitt och iom
delgivning också löst. lättat delat. tack
i den andres värld var bekymret en belastning
som utnyttjades till något positivt för egot

i min värld är det ett svek mot ett förtroende
i min värld inget tecken på vänskap
i min värld blir delgivning någonting farligt
som kan skada familjen




det man ger kommer åter
så jag har slutat ge
för jag vill inte få tillbaka mig själv
gång på gång

som skadlig för familjen
självbyggt fängelse
för det var vad min rädsla gjorde

byggde murar mot okända eventuella hot
för min dårskap att lita på en vän

information - förvänskad ute på vift

jag har fiender glada att hitta info
glada att använda mina förtroenden

blåögt lagda för att visa förtroende
för en vän

en vän



så jag är tyst nu
tyst om min värld


i min värld





Fri vers av Pot Pourri
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-23 21:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri