Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
amatörpsykologen och poetjaget är turligtvis inte samma person, även om poeten i sig är en kluven personlighet som hatar att behöva be om ursäkt för sin bättre hälvt av sig själv, stup i kvartalet, texten är dock i mycket med sanningen överens stäm ande


Något litet om hälsa (47 verser, 423 ord)





även om det
kan vara svårt
att hålla isär

olika måenden, vad
som är livet
som det är

i stort och
vad som är
ohälsa så kan

man ju tänka
på skillnaderna, om
man jämför med

exempelvis missbruk så
är skillnaden ofta
nog att den

som har ett
missbruk och en
som inte har

ett sånt att
vanligt bruk av
något inte skapar

ett lidande för
varken den som
brukar eller för

omgivningen. medan missbruk
skapar just lidande
för oftast både

missbrukaren och den
närmaste omgivningen. man
skulle därför kunna

säga att även
psykisk ohälsa har
liknande symptom, det

är när jag
tappar 'kontrollen' över
mina beteenden och

mitt mående som
(här tappade jag
tråden eftersom jag

ser på tv
samtidigt som jag
är inne på

poeter... oftast...) men
jag tror du
förstår dig på

andemeningen, psykisk ohälsa
är alltså när
saker och ting

går en smula
snett, inte detsamma
som att vara

ledsen över att
pappa dog eller
mitt lag inte

tog sig upp
ur gärdesgårdsserien, man
har sorg men

det går över...
...sen kan man
ju ha 'vardagsångest'

också, som är
av övergående art
alldeles av sig

själv efter litet
uppmuntran eller för
att man råkar

äta frukost istället
för att bara
dricka juice ller

kaffe, psykisk ohälsa
kan delas in
i minst två

grupper, den ena
gruppen har personen
sådan uppenbara kval/beteenden

att bara mediciner
gör den människan
'fungerande igen' och

den andra är
när man inte
kan hitta någon

riktig orsak till
att människan ifråga
'bara vill dö'

eller inte finner
någon enda mening
med att leva

dvs roa sig
arbeta, utföra sysslor
i hemmet utan

bara är som
en zombie i
andras ögon, vilket

brukar bero på
att man lider
av exempelvis ångest

och kanske även
andra symptom utan
att riktigt vara

medveten om det
själv utan exempelvis
bara går omkring

och tror att
man är dum
i huvudet, kanske

för att det
är det man
fått höra från

andra under sin
uppväxt... som
kan ha varit

mer eller mindre
otäck eller helvetisk
ända till nu

jo, själavård är
inte helt fel
kyrkans personal brukar

ju påstå att
det är vad
de sysslat med

mesta tiden när
de inte utfört
djävulsutdrivning, pedofili, häxbränning

vigslar, dop, gudstjänst
med mera... att
befinna sig i

ett nätverk av
andra människor är
också det själavård

det största problemet
industriländerna drabbats av
är att sluta

umgås med folk
ensamhet kallas det
också... att verkligen

bry sig om
andra betyder att
de verkar bry

sig tillbaka... ofta
nog en källa
till kärleks bestyr




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-24 18:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP