Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...är förstås att du som inte är så händig av dig när det gäller att förstå hur att byta film i en vanlig kamera nu istället måste lära dig åtminstone några tekniska finesser samt hur att spara över bilderna i en dator du inte heller förstår dig på


Det bästa med digitalt foto





Du slipper...

...höra affärsbiträdet i fotoaffären yttra något i den här stilen...
-Jo, alltså vi har en elev den här veckan från skolan här intill och de där sex rullarna från OS i Tokyo... ja, du får som tröst givetvis två nya rullar för varje rulle du lämnade in.
Sex månader senare råkar du bläddra i en fototidning hos tandläkaren och dröm om din förvåning när du får se att en tredjedel av den tidningen ägnar OS i Tokyo med just sådana bilder du tycker liknar just dina, de är åtminstone misstänkt lika dina och är hämtade ur en nyutkommen bok som i bilder visar just detta OS. Författarens namn? Samma som din lokala fotoaffär, ja till efternamnet iallafall, kanske handlarens man eller bror?

...märka när du skall byta film i kameran att hela rullen du tog under festen aldrig sattes i kameran vilket du helt klart minns att du gjorde.

...själv råka ha sönder filmrullen när du skall veva tillbaka den manuellt eftersom du fortfarande envisas med att släpa omkring på din kamerautrustning från 1965, trots att den väger inte mindre än 12 kilo, utöver själva kamerahuset. Att det du fångat på bild råkade vara oersättliga motiv på en flyguppvisning med dina bästa vänner är förstås en extra spik i kistan.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-24 22:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP