Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ans i balans; budskapssubstans - "vårröjning och rädda knopp" - lien går, lien går...


tjopp tjopp tjopp(kommunikation)

 

 

Reklam ngt dubbeltydig: 

"Banbrytande forskning i Norge ger nytt bantningspiller med betydande viktnedgång."

- öhh... bantar även pillren  nu för tiden? Det kallar jag banbrytande jepp ^^



- B u d s k a p e t s  V ä g  tänker jag ofta på... Syfte, mening, budskap, förståelse, tolkning, reaktion. Från A till B.
"Är glaset halvtomt eller halvfullt" - Hur 'väljer' vi att uppfatta.

 

Se 'glaset' som givarens tills VDN ges? 

Eller

Se det man tror sig veta om glasets innehåll (ordens syfte)

i-n-n-a-n kontroll?

 

agerande på egen tro

skrämmer mig in i egna tron

att ingen vilja till förståelse finns

 

allltså ingen

genuin önskan

om jämkning

 

tjopp tjopp

snopp snipp snapp snut

tuddelitut

 

jag ger blanka attan i utgång om ingen vilja visas

när jag själv har försökt

(oavsett nivå och kvalité på motpart)

 

oavsett

oavsett

 

Hur många tar inte för givet att veta någons syfte

innehåll och mening

vilja drömmar känslor och tyck

utan att ens kontrollera hur det ligger till

 

jag tar det för ovilja till att ens förstå budskapets mening

i grunden rent ointresse av mig som budbärare av min del

- medpart - till annan medpart

 

trodde kommunikation var ett göra för två

för ett öra ändå

annars är det väl lika bra att skriva 

 

dikt

 


 

sakta vände jag ryggen

 

ej mer

tagen förgiven

men än mer 

tagen för driven av högnäst tjafsigt manér

 

och vet du som tror

dig veta hur jag tror

 

att veta är blott egen flykt

att slippa

att få veta

 

tjopp tjopp

snopp snipp snapp snut

tuddelitut

 

slut

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 174 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-26 21:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri