Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av poeten Michaela Dutius i mejlen bilden är för övrigt tagen på Kungliga Djurgården i Stockholm


Något litet om poesi




poesi är likt...

...min älskades glimt i ögonvrån
eller en flicka jag mötte i hissen
att hennes byst var byst med hull

att Hull, fotbollslaget vann över Derby
eller att matchen mellan AIK och Hammarby
kallas just för ett derby
därför att det är ett möte mellan två lag
i samma landskap/stad

trots att AIK är Solna stads eget lag...
...det är en verklighet som överträffar dikten
och därför också verklig poesi...




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-27 01:15



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Flicka, fotboll
kan i poesi få roll
om man på det har koll
och kan gå i dur som i moll
2009-03-27

  lodjuret/seglare VIP
kuriosa, AIK bildades i Stockholm och alltså inte i Solna...
2009-03-27
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP