Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
handikapp att använda sig av - nå, min kropp "kan inte" stressa, den totalstrejkar ibland m.a.o.  men andra blir jättestressade av att min kropp synligen inte blir det - alltså jag kan inte skynda mig. Längre. Jag själv som förr fått frispe


Deer: men inom murarna ska hängas konstverk

 

 

när viljan vill mer än kroppen hinner

 

och fokus kalabalikskenar över vidder

hoppar över sånt som hindrar

 

som en för långt gånget uttorkad vildflock hindar

 

omringad av en borgmur omringad av en vallgrav

färskvatten

 

blir jaget hoppande rätt in i muren

åt alla håll samtidigt

 

tappar fokus

 

luktar färskt vatten överallt

samtidigt

 

vid en stor idé och god vision

akut dränerad

stoppklossad av mig själv

uttråkad trodde jag

 

tankeblockerad dränerad

för trött 

av att inte få med kroppen

(ibland redan innan jag ens börjat) 

 

och innan jag har gjort hälften

har jag redan förlorat kampen

om jag inte 

 

samlar mig

min tankeflock och leder dom vänligt genom portarna 

ut

över bryggan nerhissad

fram

till drickvänligaste brinken

 

min egen roll som flockledaren i det inre

ska få den borgen att fungera

 

Deer - Generosity

 

'vill ofta för mycket för snabbt

och för okontrollerat blåögt'

 


värdigt mot uppsatt mål

läxa stor - för skogssymbol

 

litat för mycket på hint av sinnen

som öra och doft men blint var ögat

av solblänkt smide

 

vill ramfritt hänga den konstens frid

på gamla murars insida

 

med öppen port

med brygga hissbar för först är murar till

för att stoppa utsidan dränka

inte hindra en hind från att släcka

sin törst och orken sänka

 

läxa stor för en skogssymbol

 

Deer - min vän, min vägvisare

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-28 23:38



Bookmark and Share


  Vind
"kalabalikskenar" och sin "inre flockledare" är smått underbara metaforer att ta till sig och se på sin egen tillvaro, med...
2009-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri