Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland handlar det bara om att vattna fålen medan rötterna tar sig i skrevet


Extrakt av djupsinnigheter








En pojke står framför ett porträtt av en kvinna
inne i ett populärt galleri
nödvändigheten av en fragmenterad verklighet
växer sig allt starkare

liksom vågen av samlare i skogen
ibland sover hunden i dagar utan att äta
medan björnar letar efter föda i soptunnor
finner sig lättjan i att bara iaktta skeendet

en sked av plast är lättare
än en gaffel i metall säger oraklet i skoaffären
men damen i svart
har lärt sig att inte lyssna på orakel

porträttet är inte längre en kvinna
det är hennes far och konstnären
som istället för en kamera
använder sig att penslar duk och palett…
skulle kanske hellre ha stått kvar i hennes skugga
betraktande skeendet.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-29 09:28



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
'ibland sover hunden i dagar utan av äta'
det låter inte riktigt bra i mina ögon... fast det kan ju ha med själva uttalet att göra förstås, texten är int skriven av en person med Halland som födelsestatus
2009-03-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP