Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom Blå Bergen



blixtar
av svärds skärpa
tyst som åskan om natten
skillnader i rörelsen
uppstår i tids
väntan

just därför
planterar jag mitt solur
i skuggan av
tiden

söker
bortom blå bergen
och där finner

intet




Fri vers av Ronny Berk
Läst 776 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2009-03-30 12:00



Bookmark and Share


  HelenaW
Du är en mästare med orden, jag är fången från början till slutet.
2014-06-12

  Lollitta VIP
tiden

söker
bortom blå bergen
och där finner

intet

_____________!!!!!!!!!!!!!!+++++
2013-12-06

  Hanna Mari Wallin
du skapar bilder med orden dina
och lämnar en förundran...

gillar!!!
2012-01-26

    lory
bellissima..underbart
2012-01-03

  Rosen VIP
En tystnad, återkommande rörelser...fäst vid tiden...
fastnar för rubriken men kan inte förklara känslan...
vacker är denna!
2009-09-12

  * Ammi *
vacker poesi!!
2009-05-06

  Annette Andersson
Fatsnade för andra strofen - så vacker och dubbelbottnad!
2009-04-22

  kärleks ängel
vackert!!!
2009-04-18

  sulimaa
just därför
planterar jag mitt solur
i skuggan av
tiden

Då underbart uttryck!! Den kan man fundera länge på....
2009-04-14

  Eva Langrath VIP
Sällsamt vackra sökareord.

Eva
2009-04-05

  Jazz-75
Stiligt!
2009-03-30

  genni VIP
Känslan jag får av denna dikt är stilla, vacker, men vemodig, som om tiden flyr.....
2009-03-30

  Marlboroman/Hg VIP
"uppstår i tids
väntan"
Underbart.
Tänk om alla de andra orden haft samma tyngd...
2009-03-30

  Elaine.S VIP
Den här dikten förbryllar mig och inte kan jag lämna den därhän heller...så jag får låta den landa lite!!
2009-03-30

  Piann VIP
Vackra smekande rader..berör mitt inre.
2009-03-30

  Ylvavirvla
så vackert...
sökande...
känslan jag får
blir igenkännande...
2009-03-30

  Berit Robin Lagerholm VIP
Underbart smäckra rader.
Ett mycket fint åskådliggörande av trängtan bortom.
2009-03-30

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Å vad härligt
Det känns trollskt på något vis
2009-03-30

    Maria Malm
Det finns mycket här och nu..bortom de Blå Bergen är lockande att drömma..en njutning är ditt språk här..som någon känd poet här på sidan brukar skriva..finsaker..
2009-03-30

  anits VIP
Så vackert skrivit om de
Blå Bergen, jag älskar
de Blå Bergen, har ofta
undrat vad som finns
där bakom dom
2009-03-30

    Melona
oh

för att låta ego och vara sådan,
jag älskar de blå bergen


och jag skulle vilja hävda motsatsen

alltet finns bortom blå bergen

och kärleken, livet...

precis som hitom de blå bergen...

ja, men så var det ju din dikt
jag skulle kommentera,
ditt fina, varligt mejslade språk, jadå...
2009-03-30

    ej medlem längre
Snyggt präntat!
2009-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk