Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avskedsansökan




jag arbetar jour
med att tyda dina
känslokast
jag kan yrket
jag har praktiserat det
sen fruktstunderna

nu sitter jag här mitt emot dig
rädd för att säga något
som förstör din dag

den kloka kvinnan sa att
övningsmänniskorna
kommer till mig
ja, de kommer med sina leriga
kängor och krävande röster
tills jag inte behöver öva mer

på att mäta ut och
försvara mina
marker

aldrig mer
ska jag skratta ja
fast inombordet skriker nej

kommer jag att bli för stor för dig?
om jag rätar upp mig
till den jag egentligen är?

du tar en klunk thé
vet inte

att jag just
sagt upp mig







Fri vers av Alfie M
Läst 260 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-30 13:01



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
ja jag läste fel, det var förstås 'inombordet' som var ordet
2009-04-19

  lodjuret/seglare VIP
'utombordet' är ett intressant ord, ja och läsningen i sig också den förstås, i dessa tider är det dock vanskligt att säga upp sig, även om livet så skulle hänga på den mest sköra av trådar
2009-04-19

  Sofie Viktoria
Underbar! Det var min första reaktion när jag läst klart. Klockren avslutning.
2009-03-30

  Janis Karlsson
Intressant perspektiv på ett utbrott och avsked - hoppas han blev varse om uppsägningen.
2009-03-30

  Nova-Liv
Underbart! - känner igen - så bra
2009-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Alfie M
Alfie M